https://www.mobil.se/nyheter/lg-v40-thinq-officiellt-lanserad-har-fem-kameror
565991
Nyheter
Inget besked om pris eller svensk lansering

LG V40 Thinq officiellt lanserad – har fem kameror

Tre kameror på baksidan och dubbla selfiekameror erbjuder LG i nya V40 och telefonen har även större skärm och bättre prestanda.

När LG nu lanserat sin V40 Thinq officiellt kan vi konstatera att det handlar om en telefon med 6,4 tum stor skärm, nu med tunnare kanter runt om, och V40 Thinq drivs givetvis av Qualcomms toppchipp Snapdragon 845 och 6 GB arbetsminne.

Vidvinkel och zoom

De tre kamerorna på baksidan av telefonen består av en kamera med vidvinkellins och 16 megapixel, en standardlins med 12 megapixel och en telefotolins med 12 megapixel. Tillsammans möjliggör de här tre linserna dig att ta både vidvinkelbilder och att zooma upp till 2x och därmed få olika bildutsnitt utan att du behöver förflytta dig i förhållande till motivet. LG själva lyfter också fram att LG V40 har en funktion som låter dig kombinera de tre olika bilderna till en kort liten film.

Huvudsensorn i bakre kameran har förbättrats jämfört med den som sitter i föregångaren V30 och har nu 40 procent större pixlar samtidigt som sensorn i sig är 18 procent större, vilket ska ge både skarpare bilder och bättre ljuskänslighet i mörker. Utöver detta ska kameran återigen jämfört med föregångaren ha snabbare autofokus och förbättrad HDR-funktion.

När det gäller selfies är det en vidvinkellins och en standardlins som jobbar tillsammans för att skapa effekter med oskarp bakgrund och möjligheten att steglöst välja hur mycket oskärpa bilden ska ha.

Precis som föregångaren har V40 en hel del olika filminspirerade funktioner för att du ska kunna göra proffsiga filmer och här finns även möjlighet att som hos konkurrenterna Samsung och Apple skapa personliga figurer som animeras efter dina ansiktsrörelser.

Meridian hjälper till med ljudet

När det gäller ljud bygger LG vidare på det man introducerade i LG G7 Thinq och man samarbetar även med ljudexperterna på Meridian. LG V40 Thinq levereras med något LG kallar för Boombox Speaker vilket gör att telefonen i sig används som resonanslåda. Vidare är V40 Thinq utrustad med en 32-bitars Quad Dac som sköter omvandlingen från digital signal till ljud på ett sätt som ska vara så nära originalinspelningen som möjligt.

Finputsat yttre

Som LG berättat om redan innan den officiella lanseringen handlar formgivningen av LG V40 Thinq om att man i största möjliga mån försökt skala bort onödiga detaljer för att få fler rena ytor. Det här betyder dock inte att man tagit bort det vanliga hörlursuttaget, för det finns fortfarande kvar i botten, avslöjar en av bilderna på den nya telefonen.

Mjukvarumässigt levereras LG V40 Thinq med version 8.1 av Android och inte den senaste 9.0 Pie. Dessutom är det ännu inte bestämt om telefonen alls släpps i Sverige. LG har tidigare år dröjt med information om tidigare V-modellers eventuella säljstart i Sverige, vilket gjorde att V20 inte släpptes i Sverige och att V30 släpptes först några månader efter lansering. Trots att LG den senaste tiden intygat att man nu satsar helhjärtat på den svenska marknaden har man alltså ännu ingen information om V40 Thinq kommer släppas här.

Relaterade artiklar

Ämnen