Känslan i handen viktigast på designområdet

LG berättar mer om V40 Thinq inför lanseringen 3 oktober

Sin vana trogen släpper LG allt fler detaljer om sitt kommande flaggskepp redan innan telefonen lanserats officiellt.

Publicerad Uppdaterad

Det finns fortfarande inga uppgifter om LG V40 Thinq ska släppas på den svenska marknaden, men vi vet däremot en del annat. Sedan tidigare har LG bekräftat att telefonen har fem kameror, tre på baksidan och två på framsidan, men nu får vi även veta att telefonen kommer att lanseras officiellt om mindre än en vecka, onsdag den 3 oktober.

Designchefen ger ett smakprov

Nu berättar även designchefen Lee Jung-hoon om vad man fokuserat på när man utvecklat den telefon som alltså släpps om en knapp vecka. De tre områden som man lagt mest energi på är känslan när du håller i telefonen, färgsättningen och formen som ska ge ett intryck av att vara sömlös där man skalat bort så mycket onödigt som möjligt.

Mindre halkigt glas

Precis som föregångaren är V40 Thinq täckt av glas på både fram och baksida med en skärm som är en halv tum större än i V30, men formatet ska ändå vara lika brett vilket gör att telefonen, lovar LG, inte ska vara för stor eller otymplig. För att förbättra greppet har man valt att etsa små, små gropar i glaset på baksidan av telefonen med syfte att göra den mer greppvänlig, alltså mindre hal samtidigt som det ska hålla borta fingeravtryck och inte inverka på glasets hållbarhet.

Kort film

I den korta film om designen som LG släppt som en aptitretare inför lanseringen fokuserar men mer på känslan av att hålla i telefonen än telefonen i sig. Filmen visar händer som trycker på skumgummi, gräver i lera och pressar ihop mjuka bollar. Utöver det förekommer tydligt siffran fem i olika sammanhang och det är så klart för att telefonen har fem kameror.

Färgerna som telefonen kommer är svart, grå, blå och röd, men utbudet kan skilja beroende på vilket land det handlar om och det är inte säkert att alla färgval finns tillgängliga på samtliga marknader där telefonen släpps.

Svensk lansering oklar

LG V40 Thinq lanseras officiellt under ett evenemang i New York den 3 oktober och på en liknande tillställning i Seoul i Sydkorea den 4 oktober. Med tanke på LG:s vanor kan vi nog räkna med att flera detaljer om telefonen kommer portioneras ut innan dess. Det finns inga uppgifter om LG V40 är aktuell för den svenska marknaden. Tittar vi på hur LG tidigare gjort har beslutet om svensk lansering när det gällt tidigare telefoner i V-serien uteblivit helt eller dragit ut på tiden flera månader, vilket gör det intressant att se hur LG väljer att göra denna gång. Vi har tidigare rapporterat att LG har inlett en uttalad satsning på den nordiska marknaden med sina mobiler, efter ett par års frånvaro. Ju längre en eventuell svensk lansering dröjer desto större är risken att LG:s konkurrenter istället tar kommandot.

Källa