Annons

Nya rykten om åttakärniga SoC

”LG börjar massproducera systemchip inom kort”

LG är i färd med att snart börja masstillverka sina egna systemchip Odin, uppger källor.

Publicerad Uppdaterad

Systemchipet - eller System-on-a-Chip (SoC) på engelska - är en av de viktigaste delarna i dagens smarta mobiltelefoner. Här finns väsentliga delar som som krävs för ett fungerande system - bland annat huvudprocessorn och grafikprocessorn. 

Det har länge ryktats om att LG är i färd med att börja tillverka sina egna SoC-chip under namnet LG Odin. Nu har det dykt upp nya förhandsuppgifter som kan avslöja mer om LG:s planer. Bland annat sägs det att det sydkoreanska konglomeratet inom kort ska börja massproduktionen av LG Odin-chip.

Sägs vara baserade på big.LITTLE-teknik

LG Odin ska enligt uppgifter vara baserad på ARM:s big.LITTLE-teknik med fyra kraftfulla Cortex-A15-processorkärnor (klockade till 2,2GHz) och fyra långsammare men strömsnålare kärnor (Cortex-A7s, 1,7 GHz).

Tidigare rykten om LG Odin påstod att chippen skulle dyka upp i och med lanseringen av LG G2. I dagsläget vet vi att det inte blev så.

Nu talas det istället om att LG Odin kommer att göra premiär när uppföljaren LG G3 ska visas upp för världen. Men eftersom LG varken har bekräftat eller dementerat detta är det bra att  ta de nya uppgifterna med en nypa salt eller två.

Källa