https://www.mobil.se/nyheter/lg-chef-lovar-att-telefoner-med-wow-faktor-ska-ge-vinst-2021
568073
Nyheter
Tror på en vändning

LG-chef lovar att telefoner med "wow-faktor" ska ge vinst 2021

Det var länge sedan LG:s mobilverksamhet genererade vinst. Men om man får tro vd:n Kwon Bong-seok så ska den börja göra det någon gång under 2021.

LG har utan tvekan släppt en del intressanta telefoner på senare tid, inte minst V40 Thinq med sina fem kameror. Men satsningarna har inte räckt särskilt långt i den stentuffa kampen med Samsung, Apple och en hel drös kinesiska utmanare. Faktum är att det var väldigt länge sedan LG:s mobilverksamhet genererade någon vinst.

Men företagets vd Kwon Bong-seok har i samband med CES-mässan i Las Vegas bedyrat att man kommer att ha vänt till vinst någon gång under 2021. Enligt Bong-seok så ska man lyckas åstadkomma detta genom att utöka sitt utbud på mobilsidan och genom att släppa telefoner med en "wow-faktor" som ska attrahera konsumenterna. Han går inte närmare in på hur många telefoner man planerar att släppa eller vilka wow-faktorer det handlar om mer specifikt, och den som förhåller sig skeptisk till uttalandet är förlåten.

Men LG tycks åtminstone inte ha några omedelbara planer på att ge upp i smartphonesegmentet. LG har lyckats minska förlusterna på mobilsidan en hel del på senare tid, men det handlar inte om försäljningsframgångar utan om att man har lyckats effektivisera produktionen och minskat kostnaderna. 

Ämnen