Visas på Mobile World

LG F70: budget-4g med premiumfunktioner

F70 har med sig en hel del funktioner från storebror G Pro 2.

Publicerad Uppdaterad

LG valde att visa nästan allt de hade att bjuda på Mobile World i förväg, men en och annan telefon lyckades man faktiskt avstå från att lansera innan mässan, och till dem hör de två nya telefonerna i F-serien, F70 och F90. Av dessa är det bara för F70 som svensk pressrelease har gått ut, vilket vi tolkar som att F90 inte är aktuell för Sverige.

Där LG:s L-serie har varit en lyckad satsning på mellan- och lågprisprodukter med funktioner man ofta finner enbart i dyrare mobiler särskiljer sig F-serien främst genom att ha 4G.

F70 har en 4,5 tum stor skärm med upplösningen 800 x 480 pixel, fyrkärnig 1,2 GHz-processor, 1 GB arbetsminne, 4 GB lagringsminne och 5-megapixelkamera. Och så 4G-förstås.

Bland de programvarufunktioner man lånat från storasyskonen hör Knock On, där man kan kan välja en knack-kombination som man gör mot skärmen för att låsa upp mobilen. En annan riktigt trevlig funktion är gästläge. Där kan du sätta två olika svepmönster för att låsa upp telefonen. Ett som ger full tillgång till funktionerna i telefonerna, och ett som bara ger begränsad funktionalitet, till exempel om dina barn vill leka med mobilen.

En annan trevlig detalj som är ovanligt för budgetmodeller är att den har senaste versionen av Android, 4.4 Kitkat. batteriet på 2440 mAh är också väl tilltaget. telefonen börjar säljas i andra kvartalet. LG anger inget pris, men om telefonen är tänkt att ersätta LG F5 kommer den förmodligen att börja säljas till ett pris strax under 3000 kr.