6-tummare med böjd skärm

LG G Flex lanseras i Sverige 29 januari

LG Sverige har precis bjudit in till Sverigelanseringen av G Flex, 6-tumsluren med böjd oledskärm.

Publicerad Uppdaterad

LG:s krökta mobiltelefon G Flex blev officiell i slutet av oktober efter otaliga läckor. Några veckor senare kunde mobil.se rapportera att telefonen ska släppas även i Sverige, men LG kunde då inte lämna något närmre besked om när G Flex skulle komma.

I dag onsdag gick LG ut med att telefonen får en svensk lansering 29 januari. Mobil.se kommer självklart att vara på plats för att klämma och känna på luren.

”Självläkande” baksida

LG G2 har en 6-tumsskärm (1280 x 720 pixlar). som alltså är krökt i en form som påminner om en banans eller en traditionell telefonlurs böjning.

Utöver skärmen finns i LG G Flex ett Snapdragon 800-chipset och 2 GB arbetsminne, en 13-megapixelkamera, och ett batteri på 3500 mAh, vilket i sig ska ha varit tekniskt krävande med den krökta formen. Precis som toppmodellen LG G2 har G Flex inga knappar på sidan av telefonen. Istället är dessa placerade på baksidan i höjd med kameran. 

En annan intressant detalj med baksidan är att den ska ha en ny, elastisk beläggning som ska vara självreparerande när det gäller till exempel skrapmärken från vassa objekt.