Rykte om MWC-lansering

”LG G Pro 2 visas upp i slutet av februari”

Förra årets LG Optimus G Pro. Nu ryktas det om att uppföljaren Optimus G Pro 2 ska lanseras inom kort.

LG kan göra en jättelansering i slutet av februari. Sydkoreansk media hävdar nämligen att tillverkaren planerar att avtäcka maffiga 6-tummaren LG G Pro 2 under Mobile World Congress-mässan.

Publicerad Uppdaterad

Tiden rusar fram. Det har snart gått ett år sedan mobil.se var på plats i Barcelona under Mobile World Congress 2013. Då passade vi bland annat på att bekanta oss med Optimus G Pro, LG:s svar på Samsungs populära phablet Galaxy Note.

De senaste veckorna har vi snappat upp flera rykten om G Pro 2, uppföljaren till LG:s 5,5-tums phablet från förra året. 

6 tum och Android KitKat

Ryktena kan sammanfattas med att LG vill öka skärmstorleken till 6 tum - snäppet större än Galaxy Note 3. Precis som med första generationens G Pro är det full hd-upplösning som gäller, det vill säga 1920 gånger 1080 bildpunkter. 

Det nämns även att telefonen kan få Snapdragon 800-systemchipp. Ombord på chippet finns 3 Gbyte - ny standard för 2014:s toppmodeller? - och stöd för LTE-Advanced. Det nämns även att phableten ska lanseras med Android 4.4 KitKat.

Nya uppgifter i sydkoreansk media gör gällande att en lansering av G Pro 2 kan vara nära förestående. Det är tidningen ET News skriver att telefonen ska avtäckas på Mobile World Congress 2014, som börjar i slutet av februari.

Källa