Android 5.0

LG G3 får Lollipop under Q4

Uppdaterad 29/10: Asus och LG har presenterat sina planer för de närmast förestående uppdateringarna till senaste Androidutgåvan. Nu har Svenska LG uttalat sig om saken.

Publicerad Uppdaterad

LG ligger bra till för att bli det märke som först får ut uppdateringar till Android Lollipop. Allra först kommer sannolikt uppdateringarna för LG Nexus 5 och Nexus 4 – som senast i slutet av november.  Enligt LG:s tyska Facebooksida kommer uppdatering även för LG G3 före årets slut följt av LG G2 ”kort därefter”. Flera besökare har ställt frågor om när uppdateringar för exempelvis modellen G Flex kommer eller mer exakta datum för G3 och G2, men LG har meddelat att de inte har mer information för tillfället.

Även Asus har presenterat sin tidsplan, men ägare till enheter i Zenfone och Padfone-serierna får vänta lite längre. Zenfone 4, 5 och 6 samt Padfone S uppdateras i april 2015 medan Padfone Infinity A86 dröjer till juni månad.

Uppdatering 29/10
Alldeles nyss fick vi en uppdatering från svenska LG som bekräftar att LG G3 kommer att få Android 5.0 Lollipop under fjärde kvartalet i år.
- Goda nyheter! Nu har vi gått ut med officiell info, och vi kan bekräfta att LG G3 kommer att få Lollipop-uppdateringen här i Sverige under fjärde kvartalet. Mer exakt timing återkommer vi med. Vi planerar även att uppdatera LG G2, timing får vi återkomma kring. Det hälsar Sussi Persson, Produktspecialist för mobiler här i Sverige.

Källa