https://www.mobil.se/nyheter/lg-g4-f-r-nougat-trots-allt
563012
Nyheter
Kovändning efter kritik

LG G4 får Nougat trots allt

Efter massiv kritik ändrar sig LG och lovar nu att G4 och V10 ska få Android 7.0 Nougat trots allt.

Det här med systemuppdateringar kan lyfta eller stjälpa en mobiltillverkare, och alla vill vara den som har rykte om sig att vara snabba med de nya Androidversionerna. LG var också blixtsnabba med att få ut Android 7 till förra årets toppmodelle G5. När det gäller den andra toppmodellen (som aldrig kom hit) hade V20 till och med Android 7 (i en förhandsversion) på telefonen innan systemet ens var släppt.

Men sedan handlar det inte bara om hastighet utan även bredd, och när månaderna gick utan tecken till att 2015 års toppmodelller G4 och V10 fick Android 7.0 Nougat började folk undra. LG:s besked blev då att V10 och G4 tyvärr skulle bli utan Android 7.0 eftersom kompabilitetsproblem gjorde att de inte kunde garantera en positiv upplevelse av systemet på dessa mobilers plattform.

Att det här lät mer som en undanflykt än en faktisk förklaring var det många som reagerade på. Inte nog med att många andra tillverkare uppdaterat telefoner av samma generation till Android 7.0, den LG-tillverkade Nexus 5x är praktiskt taget samma mobiltelefon som G4, och den kör både Android 7.0 och 7.1.1 utan några som helst problem. Två års systemuppdateringar uppfattas som något av en branschstandard för Androidmobiler och i V10:s fall skulle det ha blivit bara knappt ett år.

Detta har lett till ett konsumentuppror som LG tvingats ta på allvar, och nu backar man och utlovar att de två modellerna ska få Nougat trots allt. Däremot är det ingen särskilt optimistisk tidtabell man ger. Man anger att de koreanska versionerna av G4 och V10 ska få Nougat under tredje kvartalet, det vill säga efter sommaren. Man säger inget om de internationella versionerna, men de lär knappast få systemuppdateringen innan dess.

Vad tycker ni, påverkar detta er vilja att köpa en LG-mobil? Välkomna att kommentera!

Ämnen