https://www.mobil.se/nyheter/lg-g4-visas-i-april
558520
Nyheter
LG vill inte tävla om uppmärksamheten med Samsung

LG G4 visas i april

LG sägs vänta tills det har lugnat sig efter Mobile World med att visa upp sin kommande toppmodell G4.

Förutom att de saboterar varandras vitvaror är de två koreanska jättarna LG och Samsung som bekant även rivaler på smartphone-marknaden. Det har varit rätt tydligt att LG inte tänkt visa upp sin kommande toppmodell G4 samtidigt som Samsung lanserar Galaxy S6 på Mobile World-mässan om lite mindre än två veckor. Nu bekräftar en anonym källa detta för Korea Times, och anger i stället april som troligt lanseringstillfälle för G4.

Enligt källan är det just för att inte konkurrera om uppmärksamheten med Galaxy S6 som man avvaktar med att lansera G4. "Samsung lanserar sitt flaggskepp första kvartalet och Apple sitt tredje kvartalet. Vi måste hitta någon tid däremellan för att göra större intryck", som hen uttrycker det. LG G3 lanserades i maj förra året.

På samma sätt kan vi notera att LG visade G Flex 2 på CES-mässan i januari, men telefonen har fortfarande inte sett dagens ljus. Den hade alltså precis lika gärna kunnat visas upp första gången på Mobile World, men LG har troligen helt rätt i att den då fått mindre uppmärksamhet.

Källa

Relaterade artiklar

Ämnen