ESS

LG G6 får superljud

LG har offentliggjort ytterligare en detalj kring kommande flaggskeppet G6. Denna gång handlar det om förbättrat ljud.

Publicerad Uppdaterad

Ville du ha bättre ljud i en LG G5 kunde du med hjälp av modulen Hifi+ lägga till en lite saftigare DAC för en bättre ljudupplevelse med trådbundna hörlurar. När LG V20 släpptes fanns en liknande ljudförbättring inbyggd redan från start (även om V20:s öde här i Sverige sopades under mattan av LG, som mest verkar ha glömt att lansera den här).

Nu berättar LG att kommande toppmodellen G6 kommer att få ytterligare förbättrad ljudpotential. V20 innehöll den första Quad-DAC som stoppats i en mobiltelefon från företaget ESS (en detaljerad förklaring av det hittar du här). LG G6 kommer att ha en uppgraderad variant av samma DAC, där en av huvudfunktionerna är att höger och vänster kanal kan kontrolleras oberoende av varandra för bättre balans i ljudet.

Om det någonsin rådde någon slags tvivel kring det hela bekräftar det också att G6 kommer att ha en hörlurskontakt, då hela tekniken bygger på just trådbundet ljud (Sony har en trådlös DAC-teknik som använts i några av deras telefoner, men annars är det trådbundet det handlar om). Den 26:e februari får vi veta alla detaljer (om någon kvarstår) kring LG G6 och planerna för enheten.