Kommer i maj

LG G7 har fått officiellt releasedatum

LG har nu officiellt erkänt existensen av sin kommande toppmodell G7, med datum för lansering.

Publicerad Uppdaterad

Man kan tycka vad man vill om LG:s mobiltelefoner, men när det kommer till strategi lyckas företaget inte förmedla en känsla av att de vet vad de håller på med. G5 gick sin egen väg med moduler och lekfullhet i designen, men floppade. Med G6 satsade man i stället på att försöka göra allt som Samsung gjorde, med resultatet att telefonen lätt framstod som en sämre kopia av Galaxy S8. LG G7 sades till och med ha skrotats och skickats tillbaka till konstruktionsavdelningen. Ändå är den snart här. Vi har inga säkra uppgifter om vad som hänt, men enligt en uppgift är det samma G7 som man nu o-skrotat. Det sägs ha rått missnöje med att man kopierat sensorpanelen från Iphone X, tills man upptäckte att alla andra också gjort det.

I vilket fall är telefonen nu officiellt bekräftad, under namnet LG G7 ThinQ, det vill säga med samma efterled som den nyare versionen av V30, och som ska påvisa att telefonen har särskilda funktioner för artificiell intelligens, bland annat för motividentifiering i kameran. Telefonen ska enligt ett pressmeddelande på koreanska visas upp på ett event i New York den 2 maj, vilket blir dagen efter i Sydkorea.

LG G7 ThinQ sägs få chipsetet Snapdragon 845 och 6 gigabyte arbetsminne, två 16-megapixelkameror på baksidan där den ena har en vidvinkellins, och en sensorpanel i skärmens överkant som ska gå att "stänga av" genom att pixlarna släcks ned för den som föredrar det.

Källa