Vd:n sägs vilja göra ”en översyn”

LG G7 kan bli försenad

Enligt uppgifter till den koreanska publikationen Korea Herald så kan LG:s kommande flaggskepp G7 (eller vad enheten nu kan tänkas få för namn) bli försenad. Detta efter att vd:n Jo Seong-jin ska ha beordrat en översyn av enheten.

Publicerad Uppdaterad

Exakt vad som föranlett att LG:s vd vill se över den kommande flaggskeppstelefonen är oklart. Men att det sätter käppar i hjulet för en snar lansering råder inget större tvivel om. Åtminstone inte om det var tänkt att telefonen skulle offentliggöras i samband med Mobile World Congress i slutet av februari. Det har den senaste tidens rykten gjort gällande, och dessutom presenterade man föregångaren G6 just på MWC förra året. I samband med CES sade Jo Seong-jin att man ”kommer att presentera en ny smartphone när det behövs” och hävdade att man inte bryr sig om när konkurrenterna släpper sina produkter. 

Oklart kring namnet

Tidigare har det dessutom förekommit rykten om att LG skulle vara på väg att överge sin tidigare namnsättningsprincip med ett G och en siffra till förmån för något som rimmar bättre med hur konkurrenterna namnsatt sina mobiler. Det ryktet har i sin tur ersatts av uppgifter om att enheten ändå kommer att få namnet G7. Det råder med andra ord rätt stor förvirring och att förhållandevis få förhandsuppgifter om specifikationer dessutom dykt upp så här långt skulle kunna vara en indikation på att en hel del rörande telefonen fortfarande inte är definitivt bestämt. De senaste obekräftade uppgifterna gjorde gällande att G7 bland annat får ett Snapdragon 845-chipp och 6 GB arbetsminne. 

Källa