Direkt från företaget

LG G7 lanseras i slutet av april

LG har bekräftat att nästa toppmodell kommer lanseras i slutet av april.

Publicerad Uppdaterad

Det är till ETNews som LG har uppgivit den ungefärliga tidtabellen för lanseringen av nästa toppmodell, som trots olika vändor fram och tillbaka tros få namnet G7. Man vill inte ge något exakt lanseringsdatum ännu, men man säger att efter ett par veckors förbokningstid kommer telefonen att börja säljas i Sydkorea i mitten av maj.

LG själva säger inte så mycket mer om telefonen, men det finns en hel del förhandsuppgifter, inklusive bilder och specifikationer från när telefonen visats upp i slutet sällskap på Mobile World Congress i Barcelona. Enligt dessa uppgifter tros telefonen få en M-LCD-display, som tack vare att den har vita färgpunkter utöver de vanliga tre färgerna ska vara 35 procent mer energieffektiv. Anledningen att man inte valt OLED-skärm ska vara för att hålla priset nere. LG säger till ETNews att telefonen kommer att ha ett "rimligt pris", vilket kan tolkas som att man inte planerar att delta i den allmäna prishöjning som vi sett med Apples Iphone och Samsung Galaxy S9.

LG G7 väntas ha samma bredd som G6 men vara något högre och tjockare. Skärmen tros vara försedd med en sensorpanel i överkant, och vi kan förstås vänta oss chipsetet Snapdragon 845, och kanske 6 GB arbetsminne och 128 GB lagring. Bilden ovan är en rendering delad av Mr Phone och @Onleaks, baserad på de uppgifter som förekommer och matchar de bilder som sägs föreställa riktiga exemplar av telefonen.

Källa