Kallas för Boombox Speaker

LG G7 ThinQ får extremt kraftfull högtalare

LG utlovar med sin kommande enhet G7 ThinQ ett tio gånger så högt ljud och dubbelt så mycket bas som en gängse smartphone levererar.

Publicerad Uppdaterad

LG jobbar ihärdigt med att piska upp förväntningarna på sin kommande flaggskeppstelefon G7 Thinq, som ska visas upp i samband med ett event i New York på onsdag. Efter nyheten om den extremt (nåja) ljusstarka skärmen, så kommer man nu med uppgifter om någonting man valt att kalla för ”Boombox Speaker” (bergsprängarhögtalare, aningen fritt översatt). Det ska enkelt sammanfattat handla om en sjuhelsikes högtalare som nyttjar hela telefonens chassi för resonans och därmed ska vara kapabel till tio gånger så högt ljud som en normal smartphone. Dessutom ska telefonen erbjuda dubbla bastrycket jämfört med en normal telefon. 

Mycket oklart

Vi tror det när vi ser och framför allt hör det. Och att det också låter bra är vi åtminstone i nuläget rätt skeptiska till. Det finns ju trots allt fysiska begränsningar för vad som går att åstadkomma med en konsumentelektronikpryl med formfaktor som en 250-grams Marabou Schweizernöt. Däremot kommer den inbyggda D/A-omvandlaren med hifi-ljud för hörlurar säkerligen att producera fint ljud. Omvandlaren i G7 Thinq kommer dessutom att ha DTS:X-stöd, vilket innebär 3D-surround med 7.1 även i vanliga hörlurar. 

Källa