Släpper även buggfixar

LG har lanserat LG G6 Plus

En ny version av LG:s flaggskeppstelefon LG G6 har släppts och den erbjduer en del nya funktioner jämfört med ursprungsmodellen.

Publicerad Uppdaterad

Lanseringen har än så länge skett enbart på den koreanska marknaden och LG G6 Plus erbjuder 128 GB lagringsutrymme samt trådlös laddning. Det handlar inte om en större version av telefonen som man kunde gissat, däremot kommer den i ett par nya färger och levereras tillsammans med ett par hörlurar från Bang & Olufsen som ska utnyttja den digitala ljudomvandlaren (Quad DAC) som finns i koreanska versionen av LG G6 men som saknas i den version som säljs i Sverige.

LG G6 som säljs i Sverige har 32 GB lagringsutrymme och en sådan version lanseras nu också i Korea, som komplement till LG G6 Plus och den standardmodell som där sålts med 64 GB lagring. I Sverige lanserades LG G6 relativt begränsat med Elgiganten Phonehouse som främsta återförsäljare. Sedan lanseringen i slutet av april då telefonen kostade 7500 kronor kan man nu hittade den för strax under 6000 kronor.

Uppgradera mjukvaran i hela G6-familjen

I samband med att LG släpper LG G6 Plus i början av juli släpper man även en systemuppdatering till alla G6-telefoner. Uppdateringen förbättrar bland annat batteritiden genom att minska strömförbrukningen i standbyläge, varnar när du råkar hålla för någon av kameralinserna med ditt finger och introducerar automatisk samtalsinspelning för de kontakter i adressboken där du väljer det.

Källa