Nu ska produkter för det smarta hemmet bli ännu smartare

LG har utvecklat ett eget AI-chipp

Kommande smarta hem-produkter från koreanska LG kommer att rustas med ett helt nytt chipp, som påstås göra dem både smartare och säkrare.

Publicerad Uppdaterad

LG har som kanske bekant en herrans massa produkter i sitt sortiment. Utöver tv-apparater och smartphones så erbjuder man även allt från robotdammsugare och kylskåp till tvättmaskiner och hemmabiosystem. Och nu har man tänkt att de produkter i sortimentet som kan sorteras in under begreppet ”smarta hem” ska få en smärre kvalitetsboost. Detta då man utvecklat ett eget chipp med artificiell intelligens, som bygger på företagets proprietära AI-motor LG Neural Engine. Konceptet ska i många hänseenden vara inspirerat av hur den mänskliga hjärnan fungerar, och enligt LG själva så medger teknologin bättre bearbetning av så kallade deep learning-algoritmer. 

Det nya chippet kommer bland annat att finnas i tvättmaskiner, kylskåp och robotdammsugare. All databearbetning där säkerheten inte är av avgörande betydelse kommer att ske i en zon, medan säkerhetskritisk databehandling sker i en extra säker del av chippet, något som åtminstone i teorin gör att känsliga personuppgifter inte riskerar att exponeras. Vidare så ska chippet vara mycket bra på att identifiera både platser, människor, röster och objekt av olika slag. 

Källa