Annons

Uppföljare

LG lanserar G Pad II 10.1

G Pad II är LG:s senaste surfplatta, som fortfarande är väldigt hemlighetsfull.

Publicerad Uppdaterad

Tio tum skärm, 1920x1200 pixel i upplösning, Snapdragon 800 och två respektive 16 gigabyte i arbetsminne och lagring. Det i kombination med Android 5.1.1 utgör grunden för LG:s nyligen lanserade G pad II 10.1.

Samtidigt är företaget förvånansvärt vaga när det kommer till uppgifter om surfplattan. Specifikationerna hör till 2013 års toppspecifikationer och borde därmed vara ganska billiga numera, men prislappen vill LG hålla hemlig tills vi närmar oss butikssläpp under fjärde kvartalet i år.

Samma sak gäller batteriet som LG benämner som ”ett av de största batterierna i sin klass (7 400 mAh) har G Pad II 10.1 dessutom batteritid nog för flera timmars användning” utan att på något sätt vilja gå in på detaljer.

Utöver hårdvara, där det yttre sammanfattas med rödbrun metall och uppenbarligen inte får läderbaksidan som LG G4 hade, handlar det mycket om funktioner i mjukvaran. Ett läsläge ska ta bort det blå ljuset på skärmen för att minska tröttheten och likt tidigare prylar från LG finns bland annat även möjlighet att köra två appar på skärmen samtidigt.

Förutsatt att LG får till ett riktigt bra pris på sin nya platta kan det här vara en riktigt intressant produkt.