Lovar Android 8.0 till G6 senare i månaden

LG öppnar "uppgraderingscenter" för snabbare uppdateringar

LG har definitivt tappat flåset när det kommer till att uppdatera sina telefoner, men nu lovar man bättring med en omorganisation.

Publicerad Uppdaterad

Det fanns en tid då LG försökte vara bäst i klassen med nya Androidversioner, och den tiden var 2016, när man var snabba med att uppdatera G5 och LG V20 till och med levererades med en förhandsversion av den kommande Androidutgåvan.

Sedan dess har det gått sämre. LG V30 fick visserligen Android 8.0 Oreo i Sydkorea innan årsskiftet, men resten av världen fick vänta tre månader till, och G6 har fortfarande inte sett röken av systemuppdateringen.

LG:s senaste plan för att råda bot och bättring är att inviga en ny avdelning på sitt forskningscampus i Sydkorea kallad Software Upgrade Center. Denna avdelning ska ha till huvudsaklig uppgift att "förse kunderna världen över med snabbare uppdateringar av operativsystem och programvara." Centrets första uppgift blir att få ut en uppdatering till LG G6, som man lovar ska komma ut åtminstone i Sydkorea senare denna månad, och därefter andra länder.

Google har under årens lopp tagit flera initiativ för att få tillverkarna att snabba upp sin uppgraderingsprocess, bland annat Project Treble som skapar ett tydligt gränssnitt mellan operativsystemet och Android, som infördes i och med Android 8.0 Oreo. Treble var dock frivilligt och flera tillverkare (men inte LG med V30) avstod från att använda Treble i sina Oreo-uppdateringar. Från och med Android P sägs Treble bli obligatoriskt.