Ny serie LG-mobiler

LG Optimus F5: Mellanpris och 4g

LG Optimus F5 ska vara en 4g-telefon för dem som inte vill betala för en toppmodell. Ett budskap som än så länge försvagas av att man inte kan ge någon prisuppgift.

Publicerad Uppdaterad

LGs L-serie med bra funktioner till ett lite mer plånboksvänligt pris har varit en stor försäljningsframgång för företaget, och den framgången verkar man vilja följa upp maximalt. Förutom att L-telefonerna fick sina uppföljare förra veckan har nu den första telefonen i en ny serie, F-serien, blivit aktuell för den svenska marknaden. Optimus F5.

Den främsta skillnaden mot L-serien verkar vara att F-telefonerna är försedda med 4g. Optimus F5 har utöver det en 4,3 tum stor skärm, 1,2 GHz dubbelkärnig processor, och ett rejält tilltaget batteri på 2150 mAh. Operativsystemet är Android 4.1.2.

F-serien har fått med sig en del funktioner från LGs toppmodeller, så som Qslide där apparna för video, webbläsare, memo, kalender och miniräknare kan ligga öppna samtidigt med annan app. Live Zooming är en funktion där användaren kan zooma i en film samtidigt som den spelas, en funktion man fått låna från Optimus G.

Optimus F5 börjar säljas andra kvartalet i Sverige, men LG kan ännu inte ange något pris för den förmodat plånboksvänliga modellen. På Mobile World visades även Optimus F7 upp, men denna har LG ännu inte meddelat avsikt om att sälja i Sverige.

Operativsystem: Android Jelly Bean 4.1.2

Processor: 1.2 GHz Dual-Core

Skärm: 4.3-inch IPS (256 ppi)

Storlek: 126.0 x 64.5 x 9.3mm

Minne: 8 GB / 1 GB RAM / microSD (up to 32GB)

Kamera: 5.0 MP AF / 1.3 MP

Batteri: 2,150mAh