Full HD-skärm på 5-tum

LG Optimus G Pro lanserad i Japan

En japansk operatör har precis bekräftat att LG släpper ett nytt flaggskepp under våren.

Publicerad Uppdaterad

LG:s flaggskepp LG Optimus G har inte ännu inte släppts i Sverige, och nu visar det sig att LG förbereder sig på att släppa en uppdaterat version av telefonen.

Full HD-skärm

Ryktena om LG Optimus G Pro dök upp under förra veckan. Nu har den japanska operatören NTT DoCoMo gått ut med information om att den nya telefonen är en del av deras produktkatalog under våren.

Den nya modellen LG Optimus G har en 1080p-skärm på 5-tum, precis som Sonys kommande värsting Sony Xperia Z, och HTC:s Droid DNA.

I fråga om processorkraft hittar vi en Snapdragon S4 Pro-systemprocessor med 2 gigabyte i ram-minne och 32 gigabyte i lagringskapacitet. Telefonen har också plats för mikroSDXC.

Ännu inte officiellt lanserad av LG

Processorns klockfrekvens har ökats från 1.5 GHz (LG Optimus G), till 1.7 GHz. Precis som första generationens Optimus G har den nya modellen utrustad med ett LTE-modem. 

LG Optimus G Pro kommer att släppas på den japanska marknaden i april, men LG har ännu inte officiellt lanserat modellen. Det är möjligt att man väntar med detta till Mobile World Congress 2013, som hålls i slutet av februari.

Källa