Bye, bye LCD

LG påstås välja OLED till nästa flaggskepp

V30 kan bli den första telefonmodellen från LG med OLED-skärm. Därefter ska G7 följa.

LG kommer enligt uppgifter till The Korea Herald att från och med nästa flaggskepps-smartphone börja använda OLED-skärmar, istället för LCD som man förlitat sig på hittills. OBS! Konceptbild.

Publicerad Uppdaterad

Det finns många fördelar med OLED-skärmar. Färgerna blir starkare och svärtan blir svartare än på LCD-skärmar. Det sägs till och med Apple nu ha insett, som enligt obekräftade rapporter ska överge LCD-teknologin för första gången i och med lanseringen av Iphone 8. Och även LG Electronics verkar ha planer på att gå samma väg, åtminstone om man får tro källor till The Korea Herald.

Börjar med V30

Den första LG-smartphone som sägs få OLED-skärm blir V30, det vill säga den uppföljare till V20 som förväntas släppas i september. Därefter ska G7, det vill säga uppföljaren till G6, också få OLED-skärm. Flera bedömare menar att anledningen till att V30 kommer först är att man på så vis vill differentiera den från den relativt nyligen släppta G6.

”Egen” tillverkning

Det blir med största sannolikhet LG Electronics systerbolag LG Display som kommer att stå för produktionen av OLED-skärmarna, något som också bekräftas av en källa till Korea Herald. Men LG Display kommer även att tillhandahålla OLED-skärmar till ett antal kinesiska tillverkare, som sägs vilja ha ett alternativ till Samsung Display. 

LCD-skärmar har inte bara nackdelar gentemot OLED. De senare har problem med riktigt jämn färgåtergivning vilket LCD klarar bättre.

Källa