LG släpper ny 3G-lur

Publicerad Uppdaterad

LG fortsätter att producera 3G-telefoner, nu senast har företaget visat upp en ny tunn 3G-telefon kallas LG-U880. Jaha, säger ni, den ser väl ut som alla andra vikbara 3G-lurar från LG som idag finns hos mobiloperatören 3.

Nja, inte riktigt. LG har förstått att de måste ändra på vissa saker för att inte hamna i samma fälla som många andra tillverkare, med andra ord det gäller att komma med något nytt som inte ser ut som de tidigare lurar man visat upp.

LG-U880 är så här långt den tunnaste 3G-telefonen (WCDMA) som finns på marknaden. Den är bara 18,2 mm tjock, att jämföra med exempelvis Motorola Razr som är 13,9 mm tjock.

U880 kommer i flera färger, rosa, silver och svart. Det interna minnet är på 75 MB och kan enkelt byggas ut med ett minneskort. MP3 förstås, en digitalkamera på 1,3 megapixel och bluetooth. Ännu så länge har inte 3 eller LG sagt att den här telefonen kommer att finnas för försäljning i Sverige, men det troliga är att den kommer ut i handeln någon gång sent i höst eller under första kvartalet nästa år.