Misslyckad återhämtning

LG tappar rejält under 2019

Teknikföretaget LG's affärer har gått stadigt nedåt under året och resultatet för mobilavdelningen är en större förlust än i fjol.

Publicerad Uppdaterad

Det har inte varit någon resa på små rosa moln för LG under de senaste åren. De har släppt sin årsrapport och den är dyster läsning för de som gillar den koreanska tillverkaren. Eller för dem själva. Det sista kvartalet gav en försäljning på totalt 1,12 miljoner dollar, vilket är nästan 300 000 dollar lägre än i fjol. Förlusten uppgick dock till 280 miljoner dollar, vilket är tio miljoner mer än samma period under 2018. Detta trots att LG menat att de ansträngt sig för att kapa kostnader efter fjolåret. 

Helåret ser inte heller det mycket bättre ut. Mobilsektionen förlorade 858,34 miljoner dollar. LG menar att det svaga året beror på bristande efterfrågan i mellansegmentet på den nordamerikanska marknaden. Att kostnaderna ökat bero, enligt LG på att de dels lanserat nya produkter men okså varit tvugna att sälja ut äldre produkter från lagren. 

LG har som man uttrycker det tagit en paus från den svenska marknaden, och det är oklart om och när en återkomst är att vänta. LG räknar med att 2020 ska bli bättre med hjälp av 5G-telefoner i både toppsegment och mellanklassen. De tror också att nya formfaktorer som vikbaratelefoner kommer att vara till deras fördel. Den som lever får se.