Bjuder på oväntad design

LG tar ännu ett patent på en smartphone med böjbar skärm

LG bekräftade i höstas att man har en smartphone med böjbar skärm på gång, och nu har man beviljats ännu ett patent på en lösning som kan ge en indikation på hur den kommer att se ut.

Publicerad Uppdaterad

Utöver att LG har bekräftat att man har en smartphone med böjbar skärm under utveckling, så har man nyligen även varumärkesskyddat en rad produktnamn på temat. Om telefonen (eller rent av telefonerna) kommer att heta LG Bendi, Flex, Foldi eller Duplex återstår att se, liksom hur man valt att konfigurera skärmpanelerna. Men ett färskt patent kan eventuellt ha avslöjat hur man tänkt sig produkten. Precis som i videoklippet med den påstådda Xiaomi-telefon som dök upp nyligen, så tycks LG vara intresserade av en lösning där skärmen är på utsidan även när telefonen är ihopfälld. När man öppnar enheten helt och hållet måste skärmen dras ut en aning för att låsa den i utfällt läge. Gränssnittet ska enligt patentet anpassa sig automatiskt när man fäller ut eller fäller ihop skärmen. 

LG har flera patent

LG har dock fler patent på böjbara smartphones och vilken eller vilka lösningar man väljer att gå vidare med är förstås omöjligt att säga. Kanske får vi se ett antal olika enheter på temat. En intressant detalj i sammanhanget är att LG även tidigare ansökt om patent på en snarlik lösning, och möjligen är det här en mer sofistikerad version av samma patent. I så fall skulle det tala för att man nu bestämt sig för just den här lösningen. Techläckaren Evan Blass hävdade tidigare att LG:s smartphone med böjbar skärm skulle visas upp i samband med CES-mässan (som drar igång nästa vecka), men har backat från det påståendet efter att ha fått nya uppgifter. Det är den nederländska sajten Let's Go Digital som har uppmärksammat det färska patentet, som tilldelades så sent som den 27 december i år. 

Källa