https://www.mobil.se/nyheter/lg-v10-mobilen-med-tickersk-rm
560011
Nyheter
Och dubbla frontkameror

LG V10 - mobilen med tickerskärm

● BILDSPEL
LG tar i rejält med gimmickarna i nya V10. Här finns både en extradisplay för tickers och dubbla frontkameror.

Vi ska säga med en gång att LG V10 är lanserad i Korea, och att allt så här långt tyder på att en Sverigelansering inte är planerad.

LG V10, namnet känns lite oförhappandes, en slumpmässigt vald siffra och bokstav utan föregångare hos LG, är en ny toppmodell med 5,7-tumsskärm med 2560 x 1440 pixel. Chipsetet är Snapdragon 808, och telefonen har 4 GB internminne.

Men ovanför skärmen sitter - en skärm till, med upplösningen 160 x 1024 pixel. Den kan vara aktiv även när huvudskärmen är av, och visa till exempel nyhetstickers, väder eller liknande. När skärmen är på fungerar den i stället som en extra list med menyknappar.

Bredvid tickerskärmen sitter inte en utan två frontkameror. Det är lite oklart varför det behövs två, men enligt LG ska man i alla fall kunna få en bättre bild genom att kombinera de två exponeringarna.

Ytterligare en gimmick är att  mobilen ska ha ett manuellt videoinspelningsläge där användaren ska ha större kontroll över inspelningen. Mobilens ram är gjord i stål, vilket är betydligt hårdare än aluminium och enligt LG ska mobilen tåla fall från 1,2 m höjd utan att skadas.

Källa

Relaterade artiklar

Ämnen