Rykten om prislapp på 840 dollar

LG V30 kan bli dyrare än väntat

LG har fortfarande inte avslöjat något pris på sin senaste flaggskeppsmobil V30. Och nu kommer uppgifter om att enheten sannolikt blir avsevärt dyrare än vad tidigare uppgifter gjort gällande.

Publicerad Uppdaterad

De första uppgifterna om ett dollarpris på LG:s nya flaggskepp V30 rörde sig i domänerna kring 5 900 kronor. Detta bland annat baserat på en läcka där priset påstods ha exponerats. Men telefonen kan komma att bli mycket dyrare än så. På den koreanska marknaden går snacket just nu om ett pris på runt motsvarande 6 700 kronor. Detta enligt källor inom den koreanska mobilindustrin som ska ha insyn i saken. Hur priset ska ”översättas” till priser i andra länder är svårt att säga, men att det blir högre än man först trott kan vi hur som helst få räkna med. 

Finns goda skäl

Det ska enligt uppgifterna finnas en hel del goda anledningar till det högre priset. Dels ska telefonens ljudkomponenter vara förhållandevis dyra, dels är det LG:s första enhet med OLED-display, en skärmtyp som är dyrare att massproducera. Det som talar emot att telefonen skulle få ett högre pris är – förutom konkurrenternas priser – att LG traditionellt sett har legat runt motsvarande 5 500 kronor för sin V-enheter. Samtidigt ökar konkurrensen från primärt kinesiska budgetmärken, som erbjuder mycket hög prestanda i förhållande till priset. 

Källa