Uppgifter

LG V30 kan få utskjutbar extraskärm

Under skärmen sitter… en skärm till, uppenbarligen.

LG testade med V10 och V20 konceptet med en extra skärm. Nu tycks man vara redo att ta konceptet ännu ett steg med den kommande telefonen V30, som enligt färska uppgifter kan få en utskjutbar extraskärm.

Publicerad Uppdaterad

Det är den ofta mycket välinformerade techläckaren och redaktören Evan Blass – även känd under sitt Twitternamn @evleaks – som nu kommer med uppgifter om att LG:s kommande flaggskeppstelefon V30 kan få en extraskärm som kan skjutas fram på undersidan av den ordinarie skärmen. Blass har även publicerat renderingar som föreställer lösningen. 

Experimentserie

LG:s V-serie antar allt mer formen av en experimentplattform för den koreanska elektronikjätten. Det är även något som LG själva bekräftade när vi var på besök i fabriken tidigare i år. G-serien är mer traditionell medan V-serien kan ta ut svängarna lite mer. Redan med V10 lanserade LG konceptet med en extraskärm, då i form av en always on-display placerad ovanför den ordinarie skärmen. Med V20 raffinerade man konceptet och gjorde den andra skärmen både större och bättre. Möjligen är man nu alltså på gång med en ännu större extraskärm. Men Evan Blass är försiktig och påpekar att renderingarna är gamla. ”Jag är inte säker på att projektet har fortsatt i den här riktningen” skriver han på Twitter. 

Flera användningsområden

Den extra skärmen ska ha flera olika användningsområden. Det kan handla om allt från extra kontroller för specifika appar till att erbjuda genvägar till de populäraste apparna. Bilderna visar att extraskärmen syns till viss del även i infällt läge och när telefonen är i viloläge. Då används den för att visa information om klockslag och väderlek. Om konceptet överlevt till den slutgiltiga versionen av V30 återstår att se, och frågan är om det verkligen tillför så mycket som man kanske skulle önska. För det ser ju häftigt ut. 

Källa