Uppgifter från källor med insyn

”LG V40 får fem kameralinser och ansiktsigenkänning”

Obekräftade uppgifter från källor med insyn i saken gör gällande att uppföljaren till LG:s flaggskepp V30 – en enhet som sannolikt får namnet V40 – kommer att vara rustad med hela fem kameralinser och försedd med ansiktsigenkänning.

Publicerad Uppdaterad

LG förväntas lansera ett nytt V-flaggskepp någon gång under året. ”LG V40” lär bli namnet på enheten som nu sägs få hela fem kameralinser, varav två på framsidan och tre på bakstycket (det senare i stil med Huaweis P20 Pro). Uppgifterna kommer från ”källor med insyn i LG:s verksamhet” som dessutom hävdar att telefonen kommer att få inloggning via ansiktsigenkänning, något som bland annat sägs vara anledningen till de två frontkamerorna. Med dubbla frontkameror kan man skapa en 3D-karta av användarens ansikte, något som gör den ansiktsbaserade inloggningen mer sofistikerad än på många andra telefoner. 

Tredje linsens funktion oklart

Vad gäller kamerorna på bakstycket så ska det handla om en standardlins, en vidvinkellins samt en tredje lins vars funktion i nuläget är oklart. Det skulle förstås kunna handla om en zoomlins av något slag, alternativt en lins som ska ge bilderna extra djup. Utöver kameralösningen så sägs telefonen komma med Qualcomms Snapdragon 845-chipp samt en dedikerad knapp för Google Assistant, precis som systermodellen LG G7 har. Några rykten om eventuella presentationsdatum för en ny V-enhet har inte börjat cirkulera ännu men föregångarna har lanserats i september, så en liknande tidsram är trolig även för LG V40. 

Källa