Vad var det för fel på den?

LG visade upp nedlagd G7 i smyg

Att LG skrotat G7 och ersatt den med en annan kommande modell hindrade dem tydligen inte från att visa upp G7 i smyg på Mobile World Congress.

Publicerad Uppdaterad

På Mobile World Congress i år valde LG att inte lansera någon ny toppmodell, bara en ny version av V30. Ryktena talar också om att LG hade en G7 färdiguvecklad till mässan, men att företagets mobilchef beordrade att man skulle börja om från början, och G7 skrotades.

Givet allt detta kan man fråga sig varför LG ens skulle vilja visa upp G7, om det nu är en telefon som inte ansågs värdig att se dagens ljus, men om vi får tro den israeliska publikationen Ynet gjorde LG just det, om än i hemlighet, på Mobile World Congress i Barcelona i veckan.

Stämmer uppgifterna om vad som kallas LG G7(Neo) måste man också fråga sig exakt vad som var fel med G7. 6-tumsskärmen på G7 (Neo) ska ha en upplösning på hela 3120 x 1440 pixel, med en "notch" i överkanten precis som på Iphone X. LG skulle inte ha varit ensamma på mässan med en mobil med urgröpning i skärmens överkant om de lanserat G7, och i ärlighets namn kan man säga att LG hade "notch" före det blev coolt, i form av tickerskärmen i överkanten på LG V10. Skärmens format ska ha varit 19,5:9.

Vidare sägs G7(Neo) ha Snapdragon 845, upp till 6 GB arbetsminne och upp till 128 GB lagring. Dubbla 16 MP-kameror ska ha varit försedda med artificiell intelligens för motivigenkänning, förmodligen av samma typ som på V30S. Batteriet ska ha varit på 3000 mAh och telefonen vattentät enligt IP68.

LG ska dessutom ha visat upp modellerna Q7, V35 och en ny smartklocka, men det är oklart om dessa var faktiska modeller eller om de också bara var prototyper.

Källa