Slimmad med NFC

LG:s nya 3D-mobil lanserad

Som väntat har nu LG lanserat en ny 3D-mobil i Optimus-serien.

Publicerad Uppdaterad

Uppföljaren till Optimus 3D blev, som det spekulerats om, tunnare och lättare än sin föregångare. Måtten är 126,8x67,4x9,6 millimeter och den väger 148 gram.

Föregångarens funktioner för att ta bilder och spela in videosekvener i 3D utökas nu med möjligheten att dessutom kunna redigare 3D-filmer och bilder i telefonen.

Bland det som är nytt jämfört med föregångaren finns också stödet för Near Field Communication (NFC). Det är en teknik för att föra över information trådlöst på korta avstånd och kan bland annat användas för mobila betalningar. Det kan också användas för att läsa av och skriva information till så kallad NFC-taggar, och LG har satsat på lösning som man kallar Tag+.  Ett antal självhäftande taggar ingår när man köper 3D Cube och det hela påminner om den upplägg som Sony valt för den kommande Xperia S. Även LG:s taggar ska kunna placeras ut på olika ställen där man vet att telefonen används på olika sätt. När man kommer hem eller när man kommer till jobbet läser man av en tagg genom att hålla telefonen mot den och kan då automatiskt starta olika appar eller ändra inställningar på ett sätt som passar för den plats man befinner sig på.

Enligt ett pressmedddelande från LG ska 3D Cube säljas av den koreanska operatören SK Telecom och priset kommer att motsvara cirka 5500 kronor. Det är oklart om telefonen även ska säljas på den europeiska marknaden.