I nästa års G6?

LG:s nya kamera är även en irisavläsare

Ingen av kameramodulerna i bilden är den som tas upp i texten.

Att det koreanska företaget nu har lyckats kombinera irisavläsare och kamera i ett kommer att resultera i mer utrymme för andra komponenter i mobilerna.

Publicerad Uppdaterad

Irisavläsare som upplåsningsmekanism är nästa stora trend efter att fingeravtryckläsare mer eller mindre har blivit standard. Än så länge krävs det dock en separat kamera för att läsa av användarens ögon, men det kan komma att ändras med LG:s nya kameramodul. 

Estetiskt sett blir det kanske trevligare med endast en selfiekamera som stirrar tillbaka på en, men den riktiga vinstlotten med LG:s nya kamera och irisläsar-kombo är att tillverkarna sparar utrymme. Dagens lösning med dubbla moduler tar upp cirka 0,47 kvadratcentimeter medan LG:s lösning endast kräver 0,36 kvadratcentimeter utrymme, enligt webbsidan Android authority.  

Samma webbsida uppger också att en anonym LG-representant har bekräftat att företaget planerar att implementera den nya tekniken i nästa års uppsättning mobiler. LG säger att det redan har kommit in ett flertal beställningar från andra företag, så man kan anta att LG inte kommer att vara ensamma om att presentera mobiler med den nya modulen. 

Det har spekulerats om att nästa års LG G6-mobil kommer att skryta med kameramodulen, något som LG Innotek nu har dementerat. 

”Vår irisigenkänningskameramodul är nyss utvecklad och LG Innotek har inte bekräftat någon information kring modulen, det vill säga dess användning. Vi har heller inte nämnt LG G6 överhuvudtaget vid KES (Korea Electronics Show), alltså är koreansk medias rapportering inte sann.”, säger LG Innotek i ett uttalande till Android authority.

Uttalandet innebär alltså att modulen finns, men att företaget i dagsläget förnekar alla påstådda uppgifter om kopplingen till LG G6.

Källa