Flygtur

Liseberg kombinerar app och åktur

Lisebergs nya åkattraktion kombineras med app.

Publicerad Uppdaterad

Nöjesfältet Liseberg i Göteborg har en lite mer interaktiv variant på årets stora satsning. Åkturen Aerospin placerar åkaren i ett flygplan där du själv kan styra en aning. Planet kan snurra kring sin egen axel och det är den som styr som kontrollerar hur mycket och hur många gånger snurrandet sker. Rekordet hittills ska enligt Lisebergs PR-chef Katarina Kolb just nu ligga på 60 “spins” per åktur.

För det är just rekordjagandet som är lite av poängen här, både med åkturen och upplevelsen kring den. Liseberg släpper nämligen även en gratisapp till Android Ios och Apple TV där du kan registrera ditt åk och se hur du ligger till gentemot andra som snurrat i flygplanet. Appen innehåller även ett Flappy Bird-liknande spelmoment för att erbjuda något mer än bara logg av åkturer.

En ganska enkel lösning i sig, men ändå ett ganska roligt sätt att kombinera det fysiska åket med den mobila världen (och såklart ett sätt att locka folk till nöjesfältet). Nedan ser ni en film på hur det ser ut när någon åker den nya attraktionen.