https://www.mobil.se/nyheter/lista-5-grymma-stora-h-rlurar
557887
Nyheter
Julklappstips från Mobil

Lista: 5 Grymma stora hörlurar

Mobils redaktion ger tips på mobila julklappar för alla. Idag går vi igenom stort ljud i hörlursform.

Sida 1

När man pratar högtalare och ljud brukar ofta storleken spela in på ljudkvalitet eftersom det finns både mer utrymme att bygga bättre resonans och inte minst att få plats med bättre högtalarelement. Lite samma sak gäller för hörlurar, där stora bygellurar ofta låter bättre än deras minimala motsvarigheter som pluggas in i örat. Vill du ha bra ljud och kombinera det med öronvärmare i vinter är stora lurar för dig.

Jabra Revo Wireless

Trådbundet, trådlöst, Revo låter fantastiskt i vilket fall. Både den trådlösa och den lite billigare trådbundna varianten har dessutom stöd för mobilt Dolby Digital-ljud via Jabras egen app för ändamålet om du skulle vilja lyxa till det lite extra. Lurarna är dessutom byggda för att tåla en hel del omild behandling.

Ca Pris: 1700 kr
Mer info: www.jabra.se

Bose QuietComfort 25

Bose är kända för att göra bra ljud i mer eller mindre varenda pryl de släpper, oavsett om det är högtalare eller hörlurar. Vad de också är bra på är aktiv brusreducering, alltså tekniken där ett par mikrofoner på hörluren snappar upp omgivande ljud för att sedan mer eller mindre totalt filtrera bort det för användaren. Quietcomfort 25 kostar en slant, men då får du både ljud och brusreducering i toppklass.

Ca Pris: 3000 kr
Mer info: www.bose.se

Sida 2

Marshall Major

Marshall är husnamn i musikerkretsar för sina gitarrstärkare, men de gör ett par olika sidospår också. Deras stora hörlurar har både många designdetaljer från stärkarna samtidigt som de låter bra för sin relativt billiga peng.

Ca Pris: 800 kr
Mer info: www.marshallheadphones.com

Urbanears Zinken

Svenska Urbanears är kanske mest kända för att ha satt färg på hörlursbranschen med en hel radda olika modeller i allsköns färger. De blir lika mycket ett sätt att markera din stil som något att lyssna på musik med och Zinken gör båda jobben riktig bra. 

Ca Pris: 900 kr
Mer info: www.urbanears.se

Parrot Zik

Det finns hörlurar och så finns det ”jag undrar hur mycket teknik vi kan trycka in i en och samma apparat”. Zik tillhör den senare kategorin, för utöver att vara designade av designmaestron Philippe Starck innehåller de aktiv brusreducering, NFC, headset, en hel radda virtuella lyssningsmiljöer och mycket mer. De är troligen de mest tekniska lurarna du kan köpa för pengar helt enkelt.

Ca Pris: 3000 kr
Mer info: www.parrot.com

Mobil Julklappstips

Relaterade artiklar