https://www.mobil.se/nyheter/lista-5-julklappar-f-r-den-som-vill-ha-en-t-lig-telefon
557843
Nyheter
Julklappstips från Mobil

Lista: 5 julklappar för den som vill ha en tålig telefon

Mobils redaktion ger tips på mobila julklappar för alla. Idag tittar vi på de som söker något mer hållbart.

Sida 1

Är du mycket ute i skog och mark, har ett yrke där prylar tenderar att åka på stryk eller helt enkelt vill ha något som håller hade du förvisso två exempel i förra listan. Men givetvis kan du vilja ha en tålig telefon samtidigt som du skulle vilja ha något mer än enklast möjliga och då är det här listan för dig.

Samsung Xcover 271

Priset är den främsta anledningen till att den här luren dyker upp igen. Det och batteritiden såklart. Det här är enklast möjliga i listan, men du kan surfa på nätet, hitta position med GPS och några lite roligare funktioner utöver att ringa och Sms:a såklart.

Ca Pris: 899 kr
Mer info: www.samsung.se

Sony Xperia Z3 Compact

Okej, den här kommer inte på något sätt att överleva en tur genom flismaskinen eller liknande omild behandling. Men vi har med den på listan för dess utmärka vatten- och dammtålighet kombinerat med, för smartphones, utmärkta batteritid och prestanda. Faktum är att det här är en av de bästa ”normala” telefonerna i år, dessutom i ett förhållandevis litet format. Vill du komma billigare undan finns även föregångaren Xperia Z1 Compact för en lite billigare peng.

Ca Pris: 4700 kr
Mer info: www.sonymobile.se

Sida 2


Runbo Q5

Q5 är en rejäl kloss till skapelse, men så tål den också en hel massa stryk och omild behandling. Under den hårda ytan finns det faktiskt en riktigt kompetent telefon som klarar av det mesta du kan komma på ur ett användarperspektiv. Samtidigt finns inbyggd komradio och en bunt andra skojiga extrafunktioner som passar målgruppen.

Ca Pris: 6000 kr
Mer info: www.runbo.sverige.se

Samsung Galaxy S5 Active

Låter Xperia Z3 Compact lite för ömtålig för dig kan du alltid slå en kik på Galaxy S5 Active. Det är i stort sett samma modell som den S5 som släpptes tidigare i år, men vattentåligheten har fått sällskap av ett betydligt tuffare skal som ska tåla lite mer misshandel än ursprungsmodellen (och smartphones överlag).

Ca Pris: 6000 kr
Mer info: www.samsung.se

CAT S50

Likt Runbo är det här en telefon som byggts för att tåla mer stryk än de flesta andra telefoner. På många håll är S50 en lillebror till Runbos modell, med liknande stryktålighet men lite lägre specifikationer överlag. Det avspeglas också på priset som är något lägre.

Ca Pris: 4500 kr
Mer info: www.catphones.com

Mobil Julklappstips

Relaterade artiklar