https://www.mobil.se/nyheter/lista-5-riktigt-prisv-rda-mobiler
557886
Nyheter
Julklappstips från Mobil

Lista: 5 riktigt prisvärda mobiler

Mobils redaktion ger tips på mobila julklappar för alla. Idag tittar vi på fem prisvärda lurar.

Sida 1

När en tillverkare kallar något för prisvärt känns det närmast som ett fördolt skällsord för billigt skrutt. Men om vi ser till ordets rätta bemärkelse går det definitivt att hitta riktigt prisvärda mobiler i alla kategorier. Antingen för att de hade ett riktigt bra pris i förhållande till funktioner och prestanda redan från början, eller för att tidens tand nött ner priset till ett riktigt bra erbjudande.

Oneplus One

Du får hänga på tillverkarens sajt för att lyckas haka på någon av deras bokningsrundor eller få tag på en inbjudan att köpa den, vilket säger en del om hur populär Oneplus One är. Här handlar det om prestanda som i stort sett är i toppklass, men för halva priset mot vad alla andra toppmodeller kostar.

Ca Pris: 3000 kr
Mer info: www.oneplus.net

Google Nexus 5

Visst, Google Nexus 6 släpps nu under vintern i Sverige. Men om du vill ha en lite mindre mobil med prestanda som fortfarande är att räkna med och dessutom till ett riktigt bra pris är fjolårets Nexus 5 från Google och LG ett riktigt bra köp. Utöver en ren Androidupplevelse kan du njuta av en snabb telefon som kommer få uppdateringar av Android långt före andra tillverkares.

Ca Pris: 2900/3400 kr (16/32 GB)
Mer info: www.play.google.com

Sida 2

LG G2

LG G3 är årets toppmodell från LG, men fjolårets LG G2 är fortfarande att räkna med, särskilt nu när priset sjunkit en hel del mot vad den kostade vid lansering. Prestandan är fortfarande hög och inga delar av telefonen kan direkt sägas vara föråldrade.

Ca Pris: 3000 kr
Mer info: www.lg.com/se

Sony Xperia Z Ultra

En jättestor telefon med en display på 6,4 tum, förra höstens värstingprestanda samt vattentålighet ingår i priset. Enda minuset i protokollet är att fotolampa för kameran saknas, men samtidigt har prislappen gått ner till mindre än hälften av vad det var när den lanserades. Vill du ha en riktigt stor telefon till bra pris är det här ett bra val.

Ca Pris: 3000 kr
Mer info: www.sonymobile.se

Sony Xperia Z2

Skillnaderna mot uppföljaren Z3 är extremt små, men samtidigt har priset på Xperia Z2 sjunkit en hel del sedan uppföljaren släpptes. Den här telefonen är ett riktigt monster som vunnit i stort sett alla jämförande tester vi gjort under året, så det är på inget sätt ett dåligt köp bara för att det kommit en ny modell på marknaden.

Ca Pris: 4000 kr
Mer info: www.sonymobile.se

Mobil Julklappstips