Julklappstips från Mobil

Lista: 5 svettsäkra träningslurar

Mobils redaktion ger tips på mobila julklappar för alla. Idag kollar vi in fem bra hörlurar för dig som tränar med mobilen.

Publicerad Uppdaterad

Du kan såklart träna med precis vilka lurar du vill, men då finns det ett par saker som kan komma i vägen. Dels kan såväl ditt eget svett som eventuellt regn paja lurarna om de inte är vettigt skyddade mot fukt. Dels brukar traditionella lurar ha en förmåga att sitta ganska dåligt när det hoppas och studsas och svettas. Dels brukar hoppandet och studsandet göra att det ofta rycks och slits mer i lurarna än normalt, vilket förkortar livslängden en hel del. Med ett par lurar anpassade för just träning minskar du eller helt eliminerar att ovanstående saker händer då de ofta är helt vattentäta, har speciella infästningar för att sitta bättre under rörelse och i allmänhet brukar tåla mer stryk.

Jabra Pulse Vi börjar med värstingen, för utöver att vara ett par supersmidiga trådlösa stereolurar med riktigt bra ljud håller de här lurarna även koll på din puls. Antingen använder du Jabras föredömliga app för att mäta puls, sträcka, tid och liknande under löprundan, eller så kan du koppla in dem precis som ett vanligt pulsband till din favoritapp för att logga träningen. Batteritiden räcker inte direkt för ett marathon, men ett par timmar kan du få ut ur dem i alla fall.

Ca Pris: 1800 kr
Mer info: www.jabra.se

JBL Synchros Reflect BT Fantastiskt smidiga, en infästning som är den mest svettsäkra vi stött på (svett och in ear-lurar brukar betyda att de ramlar ut omgående), inbyggd reflex i den lilla sladd som finns och ett riktigt bra pris på det. Som en liten bonus låter de även oväntat bra. Vill du inte slanta för inbyggd pulsmätare i Jabra Pulse är de här klockrena .

Ca Pris: 900 kr
Mer info: www.jbl.se


Jaybird Bluebuds X

Jaybird har gjort smidiga sportlurar länge och Bluebuds X är deras senaste påhitt. Här ligger mycket fokus på ljudet och ”vingarna” på lurarna gör att de sitter säkert i öronen. 

Ca Pris: 1400 kr
Mer info: www.jaybirdgear.com

Jabra Sport Wireless+ Enda lurarna i listan som inte är så kallade in ear-lurar, utan här handlar det om vanliga öronsnäckor som inte trycks in i örat. Det gör att ljudet inte blir lika fylligt, men i gengäld hör du väldigt mycket av vad som händer runt dig. Det är väldigt nyttigt om du motionerar i stadsmiljö och inte vill få en oväntad överraskning av någon lastbil eller liknande som du inte hörde för att du hade lurar i öronen.

Ca Pris: 1000 kr
Mer info: www.jabra.se

Philips SHQ3217

Philips har inte riktigt greppat det här med produktnamn som är enkla att komma ihåg, men det betyder inte att lurarna är dåliga. För en riktigt billig peng får du vattensäkrade lurar med bygel runt örat som håller dem på plats. Ljudet är bra sett till prislappen och designen är någorlunda tålig.

Ca Pris: 350 kr
Mer info: www.philips.se