Julklappstips från Mobil

Lista: 6 mobilkopplade stegräknare

Mobils redaktion ger tips på mobila julklappar för alla. Idag kollar vi in de heta aktivitetsmätarna.

Publicerad Uppdaterad

Du har säkert använt Endomondo, Runkeeper eller liknande för att logga din löprunda och få ut allsköns information från den med hjälp av mobilen. Men hur gör du för att mäta vardagsträningen? Utöver att veta att du gör det hälsosamma valet att gå av en station tidigare och promenera kan du se hur mycket motion du får i din vardag förutom den vanliga träningen. Här är stegräknare ett bra alternativ, men det är ju inte speciellt roligt om du inte kan jämföra dina egna resultat, se hur du förbättrar dig och tävla mot dina kompisar. Då är aktivitetsmätare ett riktigt bra alternativ. Det konstiga namnet till trots handlar det om stegräknare som pratar med mobilen och som utöver steg även mäter hur du sover om natten, vilken puls du har, hur många kalorier du bränner och mycket mer, lite beroende på dina krav och din budget. Det är helt enkelt ett fantastiskt sätt att motivera sig att röra på sig lite mer.

Samsung Galaxy Gear Fit Har du en Samsungtelefon är Gear Fit en riktigt snygg stegräknare. Den är inte alls lika avancerad som de fullstora Galaxy Gear-klockorna, men den gör det viktiga. Här mäts steg, kalorier puls och liknande samtidigt som du kan styra appar som Endomondo med den och även få notiser från telefonen om någon skickar ett sms eller ringer.

Ca Pris: 2000 kr
Mer info: www.samsung.se
Funkar med: Nyare Samsungtelefoner

Jawbone Up3 Jawbones toppmodell är kanske den mest avancerade stegräknaren på listan. Via små elektriska impulser (som inte känns såklart) kan den mäta din puls, extremt noggrant hur du sover och inom kort även om du får i dig tillräckligt mycket vatten. Armbandet hoppar över displayen för att försöka vara så diskret som möjligt och den kan även påminna dig med en lätt vibration om du suttit still för länge.

Ca Pris: 1800 kr
Mer info: www.jawbone.com
Funkar med: Iphone, nyare Androidtelefoner

Withings Pulse o2 Withings är mest kända för sina mobilkopplade personvågar och blodtrycksmätare, men de gör stegräknare också. Pulse O2 kan, som namnet antyder mäta din puls, men även steg, sömn och höjd (om du vill ta med trappträning i ekvationen). Antingen bär du den som ett armbandsur, eller så kopplar du loss stegräknaren och har den antingen i ett bältesclip eller i byxfickan, alla tre fungerar lika bra.

Ca Pris: 1200 kr
Mer info: www.withings.com
Funkar med: Iphone, Android

Garmin Vivosmart Garmin är veteraner när det kommer till GPS-klockor, men sedan en tid tillbaka gör de även aktivitetsmätare. Vivosmart är deras senaste tillskott och det är ett riktigt smidigt armband. Utöver att mäta steg sömn och att visa upp notiser om nya mail, Facebookmeddelanden och liknande från telefonen kan du även koppla in ett pulsband till enheten för att få ut ännu mer detaljerad information.

Ca Pris: 1500 kr
Funkar med: Iphone, Android
Mer info: www.garmin.se

Misfit Shine

Misfit Shine är ett liten myntformad skapelse vars enda display består av ett gäng lysdioder som talar om hur du ligger till med steg för dagen. Det kan låta lite väl enkelt, men det gör att batteriet bara behöver bytas någon gång per år och att du får en riktigt diskret stegräknare. I och med att den är så pass diskret säljer Misfit allt från träningsstrumpor och tröjor med specialficka för enheten, till armband och halsband för att du ska kunna bära den precis som du vill… om du helt enkelt inte bara skickar in den i en byxficka och nöjer dig med det.

Ca Pris: 1000 kr
Funkar med: Iphone, Android, Windows Phone
Mer info: www.misfitwearables.com

Jawbone Move

Billigast i ligan är Jawbones myntformade Move. Den är inte alls lika avancerad som storebror Up3, men håller ändå koll på steg och sömn. Precis som Misfit Shine behöver du inte byta batteri mer än någon gång per år och priset är oslagbart.

Ca pris: 500 kr
Funkar med Iphone, nyare Androidtelefoner
Mer info: www.jawbone.com