Gjorda för klockformat

Lista: Sju lovande appar till Apple Watch

De här apparna är väl anpassade till formatet och utnyttjar möjligheterna med Apples nykomling.

Publicerad Uppdaterad

Apple Watch släpps nästa månad, och även om vi får vänta lite längre än så i Sverige så finns det redan en hel del appar som kommer till klockan. Här är sju appar som vi ser fram emot till Apples nykomling.

Twitter
Se de senaste inläggen genom att öppna upp Twitter i klockan. Det går att dela och stjärnmarkera inlägg och vill du göra ett eget inlägg så sköts det genom Siri. Säg det du vill skriva och Siri omvandlar ljudet till text.  Även om vi inte lär se många tala med klockan på tåget så låter köket eller framför skärmen som ett rimligt ställe för användning. Röstigenkänningen på klockan fungerade trots allt ganska bra under företagets Spring Forward evenemang.

Evernote
Du slipper plocka upp mobilen varje gång du villl bocka av avklarade uppgifter med Evernote på klockan. Dessutom kan du använda den inbyggda mikrofonen för att spela in, se dina senaste anteckningar och skapa påminnelser, något som gör att Evernote borde kännas klockren runt handleden.

Shazam
Klicka på Shazam i Apples klocka så lyssnar appen direkt på det som spelas upp. Klockan ska visa låttiteln, artistens namn och låttext. Shazam är en app som man vill kunna ta upp snabbt för att få information om vad man lyssnar på. Snabbt och smidigt, och du slipper ta upp din telefon varje gång en låt spelas.

Green Kitchen
Få receptet direkt på handleden och följ instruktionerna steg-för-steg. En medföljande timer aviserar dig om när något borde vara redo att tas ur ugnen. Personligen har jag ofta problem med att hitta ett bra ställe att lägga mobilen när jag lagar mat, olja får gärna landa bortanför skärmen. Apples klocka kan dock lätt gömmas under ärmar och hållas undan från kastruller och plattor, något som känns optimalt för matlagning.

BMW i Remote
Kontrollera batteriet i din el-bil från BMW och få en avisering när den är fulladdad. Det går även att kolla hur långt den beräknas kunna åka och bli påmind om vad som behöver ses över i bilen. Att kunna justera temperaturen innan man sätter sig i bilen lär vara en välkommen funktion i vintertider.  Det är synd att bara BMW tycks stödja den här funktionen just nu, men det är ett hoppfullt tecken på vad som komma skall.

Citymapper
Cityplanner ger dig instruktioner för hur du ska hinna med nästa buss eller tåg och när du har kommit fram så kommer klockan att vibrera så du kan gå av. Smidigt, och återigen utan att plocka upp telefonen. Än så länge går appen bland annat att använda i städer som Berlin, London, Paris, Rom, Barcelona, Washington DC, Chicago, Tokyo (i beta) Los Angeles och Mexico City.

Strava
Träning och hälsa var något som Apple tog upp under sitt Spring Forward-evenemang. Grundläggande resultat efter träningspasset kan du se på klockan. Det går att byta läge beroende på om du tränar med cykel eller till fots. En gång i veckan får du tillbaka resultat om hur din träning har gått och antalet procent av dina mål som du har klarat. Appen är en förlängning av appen till Iphone och fungerar inte för dig som använder androidversionen.

Källa