https://www.mobil.se/nyheter/logitech-lanserar-hemmastyrning-i-sverige
559829
Nyheter
På tiden

Logitech lanserar hemmastyrning i Sverige

Äntligen har Logitech fått för sig att ta sin styrning av det smarta hemmet till Sverige.

Med nya produkter och nya versioner av befintliga prylar har Logitech börjat göra stora framsteg inom området för att styra alla dina uppkopplade prylar. Deras Harmony-kontroller och Harmony Hub har funnits här rätt länge för att styra det mesta som har med TV och stereo att göra, även via mobilen tillsammans med en app.

I staterna har Logitech däremot haft lite uppdaterade produkter ute som lirat med en hel del annat utöver stereoracket och det är den typen av prylar de introducerar idag även för Sverige.

Fjärren Harmony 950, appen Harmony Companion, extradosan Harmony Hub och jättepaketet med allt föregående, Harmony Elite, kommer att släppas här i september.

Utöver 270 000 befintliga apparater som funnits sedan tidigare och möjligheten att lära sig nya prylar kopplas nu även en hel del Bluetooth och wifi-prylar in i leken. LIFX, Insteon, QIVICON, August, Nest Learning Thermostat, Philips Hue och SONOS ära några av de varumärken och plattformar som nu läggs till Harmonys bibliotek, vilket betyder att du kan styra en hel del belysning med appen eller fjärrkontrollen numera.

Förutsatt att det fungerar smidigt när allt väl är inkopplat och bekantat med varandra är det precis den här typen av varumärkesöverskridande satsningar som behövs för att det ska ta fart på allvar med smarta hemmet-lösningar, eftersom alla tillverkare själva enbart väljer att köra på sina egna standarder istället för att vara öppna mot ett gemensamt system (Belkin är väl undantaget typ, då de gör något liknande som Logitech här).

Relaterade artiklar