Annons

Bärbar

Logitech släpper bärbar övervakningskamera

Övervakning är sekundärt med nya Logitech Logi Circle.

Publicerad Uppdaterad

Uppkopplade övervakningskameror är vardagsmat numera från de flesta tillverkare, men Logitech vill ta fokus från själva övervakningen med sin nya Logi Circle.

Givetvis ska kameran fixa att spela in vad som händer medan du är borta och sånt som vanliga kameror klarar av, men det är när du plockar bort den från dess magnetiska laddningsstation som det händer grejer.

Kameran i sig har nämligen batteri nog att streama i tre timmar på egen hand. Detta för att du enkelt ska kunna sätta kameran där den behövs för stunden. I första hand tänker sig Logitech inte den funktionen för övervakning, utan tillsammans med högtalare och mikrofon ska exempelvis familjemedlemmar som inte är på plats kunna vara med där det händer. Det skiljer sig från andra kameror med tvåvägskommunikation, eller de som finns inbyggda i TV-apparater, då du måste vara där kameran är.

Än så länge är Logi Circle tilltänkt för den amerikanska marknaden och ”utvalda europeiska länder” (vad det nu innebär) och såväl pris som mer exakt lansering är inte känt i dagsläget.