Fyra gånger trådlöst

Logitech styr mer av hemmet

Logitech Harmony-serien utökas med nya universalfjärrkontroller som via en hubb klarar att styra prylar via wlan, bluetooth, infrarött och lägre radiofrekvenser.

Publicerad Uppdaterad

Logitech vill med de nya produkterna inte bara styra hemelektroniken, utan även husets värme, belysning och säkerhet. Bland produkter för smarta hem finns en uppsjö av tillverkare, standarder och trådlösa protokoll. Den nya hubben, Logitech Harmony Home Hub, med en prislapp på 100 USD, kan kommunicera via bluetooth, wlan, infrarött och ytterligare radioprotokoll som ger kontroll över produkter från ett stort antal märken.

Bland kompatibla enheter finns Philips uppkopplade ljuskällor i Hue-serien, den omtalade Nest-termostaten och hela serier av produkter från SmartThings och Lutron.

Logitechs hub styrs antingen via en mobilapp eller genom fjärrkontroller i olika prisklass. Den enklaste varianten har vanliga knappar och kostar 149 USD tillsammans med hubben medan ett paket där en mer avancerad fjärr med pekskärm ingår kostar 349 USD.

Hubben ska vara möjlig att expandera med ytterligare radioteknik som Z-wave och Zigbee via ett tillbehör som släpps i december.

Källa