https://www.mobil.se/nyheter/lte-problem-med-nya-apple-watch-l-st-i-uppdatering
564109
Nyheter
Buggfix i Watch OS 4.0.1

LTE-problem med nya Apple Watch löst i uppdatering

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Apple%20Watch%20Series%203%20a.png?itok=QT_xNGJu', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Apple%20Watch%20Series%203%20a.png?itok=JYn1hZNn', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Apple%20Watch%20Series%203%20a.png', w: 2000, h: 1183, title: ' ' },]
Kort efter lanseringen kom uppgifter om problem med LTE-uppkopplingen i den nya versionen av Apple Watch. Nu har Apple rullat ut en uppdatering av Watch OS som sägs råda bot på saken.

Det blev något av en fiaskoartad start för Apple Watch Series 3, vars stora dragplåster var den nya smartwatch-enhetens oberoende av en parkopplad telefon. Inte minst stödet för LTE skulle bidra till den saken, men flera av de recensionsexemplar som gick ut visade sig dessvärre inte vilja koppla upp mot det mobila datanätet, så länge det fanns tidigare okända publika wifi-nät i omgivningen. Klockorna envisades helt enkelt med att försöka koppla upp sig mot wifi-näten i stället. 

”Begränsad omfattning”

Trots att flera recensenter upplevde samma problem så har Apple envist hävdat att det varit begränsat till ett fåtal klockor. Nu ska saken hur som helst vara åtgärdad i och med att man rullar ut Watch OS 4.0.1, den första uppdateringen av det nya operativsystemet. Några svenska användare lär knappast ha drabbats, då någon Apple Watch med LTE-stöd inte finns att köpa i Sverige.