https://www.mobil.se/nyheter/lte-satsning-fr-n-samsung
384153
Nyheter
4G-versioner av Galaxy S och Tab

LTE-satsning från Samsung

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/644473.jpg?itok=lneY4KZa', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/644473.jpg?itok=7t5zfJKT', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/644473.jpg', w: 1000, h: 574, title: ' ' },]
LTE-tekniken ska nu utnyttjas av Samsung i både telefoner, surfplattor och trådlösa routers.

Samsung kallar den helt enkelt för 4G LTE Smartphone, den mobil som blir Samsungs andra LTE-modell och den första med Android som operativsystem. Samsung använder även beteeckningen "Galaxy S" om sin nya telefon, men då i betydelsen att den ingår i en produktserie med det namnet. För det är inte en ny version samma telefon som på den svenska marknaden heter Galaxy S.

Till exempel är skärmen större, 4,3 tum närmare bestämt. Samsung använder också sin nya Super AMOLED Plus-teknik som ska ge högre kontrast och bättre läsbarhet utomhus. Det har den gemensamt med den något större Samsung Infuse. Även när det gäller kameror använder man samma kombination av en 8-megapixelkamera på baksidan och en 1,3-megapixelkamera på framsidan av telefonen.

Under CES-mässan i Las Vegas har Samsung också gått ut med sina planer på att släppa en LTE.-version av surfplattan Galaxy Tab. Surfplattan ska för övrigt också komma i ytterligare en version, där man helt plockat bort möjligheten att koppla upp sig mot mobilnät och istället är det Wlan som gäller.

4G LTE Smartphone och LTE-versionen av Galaxy Tab lanseras i samarbete med den amerikanska operatören Verizon. Det är också tillsammans med Verizon som man ska sälja den Wlan-router som har stöd för uppkoppling via LTE. Trots att routerna är baserad på LTE-teknik uppger Samsung de aningen blygsamma hastigheterna 5-12 megabit per sekund vid nedladdning och 2-5 megabit per sekund vid uppladdning i sin presentation av routerns prestanda.