uppgradering

Lumia 920 och 820 får Bluetooth 4.0

Nokias kommande Windows Phone 8-mobiler uppgraderas innan release.

Publicerad Uppdaterad

Nokias Lumia 920 och 820 är riktigt imponerande enligt specifikationerna. Särskilt Lumia 920 ser ut att pricka av det mesta som en mobil kan vara utrustad med idag, med 4G-stöd, NFC, trådlös laddning och så vidare. Ett av de få minuspunkterna hos de båda lurarna var dock att Bluetooth-versionen inte var av senaste snitt. När lurarna presenterades stod det version 3.1 av blåtandsstandarden bland specifikationerna och inte den nyare 4.0, som ändå funnits ute i drygt ett år.

Enligt Bluetooth.org har det dock ändrats sedan dess och både Lumia 820 och Lumia 920 är nu certifierade för bluetooth 4.0.

Med Bluetooth 4.0 kommer främst Bluetooth smart, som är samlingsnamnet för en extremt strömsnål version av tekniken. Tanken är att den ska användas i enheter som inte nödvändigtvis skickar allt för stora datamängder, utan som istället behöver kunna hålla batteriet under långa tidsperioder. Främst handlar det i dagsläget om sensorer inom sportvärlden, såsom pulsmätare och kadensmätare för cykling.

Förhoppningsvis innebär detta att träningsappar och liknande till Windows Phone inom kort uppdateras för att kunna ta emot data från sådana enheter.

Källa