https://www.mobil.se/nyheter/m-ngder-med-rykten-kring-galaxy-s8
562583
Nyheter
Beast Mode

Mängder med rykten kring Galaxy S8

Bilden är ett montage
Förseningar, Beast mode, jätteskärm och mycket annat bland de nya ryktena kring Galaxy S8.

Att Samsung behöver slå på stort med lanseringen av Galaxy S8 efter fadäsen med Note 7 säger sig självt. Tidigare har vi hört snack om allt mellan saknat hörlursuttag till en avancerad röstassistent som får Google att se rött och en skärm som täcker hela framsidan.

De senaste dagarna har rykteskvarnen definitivt inte tagit julledigt. Med en skärm som täcker hela framsidan kan den såklart göras lite större än normalt. Det har Naver plockat upp nya detaljer kring, som hävdar att Galaxy S8 kommer att komma med en hela sex tum stor skärm. Det skulle göra den större än Note-serien någonsin varit, men samtidigt snackas det även om en version med femtumsskärm, så kanske får vi se en stor och en liten modell istället för vanlig och Edge som vi sett tidigare år.

Samtidigt verkar hårdvaran spela in på modellnamnet, då en läcka från kinesiska komponenttillverkare pratar om åtta gigabyte arbetsminne i Galaxy S8.

Besten
Rejält med arbetsminne kan också spela in på det namn Samsung registrerat till patentverket. Dokumenten som innehåller termen ”Beast Mode” hänvisar till mobila enheter, vilket så klart får oss att tänka på en kommande toppmodell från Samsung. Det skulle kanske kunna liknas vid det speciella spelläge som bland annat S7 hade inbyggt. Samtidigt är mobilt spelande i ärlighetens namn inte stort nog ur ett mer hardcore gaming-perspektiv, utan i mobilt format är det så kallat casual spelande som utgör merparten. Så vad kan Beast Mode syfta till då? Det kan vara ett tråkigt namnbyte på spelläget, eller så kanske Samsung har någon idé kring att använda mobilen mer datorlikt? Windows kommer få stöd för mobila chip med ARM-processorer och till mobila Windows 10 finns som bekant redan Continuum. Google har både lagt till Appstöd i Chrome OS och ryktas jobba på en slags sammanslagning av de båda med Andromeda (även om de i dagslägetsjälva förnekar det). Även tredjepartslösningen Andromium jobbar åt det hållet. Beast Mode skulle kunna vara ett överklockat läge som bara slås på när telefonen är dockat i något sådant slags datorläge. Även om det bara är spekulationer från vår sida känns just möjligheten att använda mobilenmer som en "riktig" dator som en av de stora utvecklingsområdena under kommande år.

Slutligen ser det lite ut som att vi kan få vänta lite längre på S8 än tidigare modeller. Nya rykten pekar på att enheten lanseras under ett separat event i april istället för att visas upp på Mobile World Congress-mässan som tidigare år. Dels ska mer tid behövas för att färdigställa enheten, men givetvis får företaget mer uppmärksamhet om de inte behöver slåss med en hel mässa samtidigt. 

Allt om Samsung Galaxy S8