Avautomatisera

Manuell säkerhetslagring med Google Photos

Google har börjat rulla ut en ny version av företagets bildlagringstjänst. En nyhet är att man kan säkerhetskopiera specifika bilder manuellt.

Publicerad Uppdaterad

Vanligtvis säkerhetskopierar Google Photos alla ens bilder som man tar med mobilen, om man har aktiverat tjänsten. Fördelen med det är att man inte behöver tänka på att säkerhetskopiera bilderna, nackdelen är att man lätt kan fylla molnbanken med en mängd bilder man inte vill ha kvar. För den som tycker det senare är jobbigare än det förstnämnda finns det nu ett alternativ. 

I och med version 1.18 av Google Photos så går nämligen att manuellt säkerhetskopiera enskilda bilder. Det nya sättet är enklare än alternativ som ”dela” eller ”spara” enskilda bilder, eftersom man nu kan markera flera bilder och spara dem i ett svep via ett menyalternativ. 

En annan nyhet som har fått officiell status är att man kan söka efter bilder med hjälp av Emojis. Funktionen lanserades den första april, något som fick många tekniksajter att rapportera det som ett aprilskämt. Oavsett om det var menat som det så verkar den i alla fall hänga kvar.

Källa