https://www.mobil.se/nyheter/marshalls-f-rsta-brusreducerande-h-rlurar-testade
565058
Produkttester
Marshall Mid ANC

Marshalls första brusreducerande hörlurar testade

● BILDSPEL
Marshall Headphones första brusreducerande lurar kanske inte är de mest prisvärda, men de levererar i ljud och design.

Brusreducering

Designen

Samtalskvaliten i bullriga miljöer

Hårda om öronen

Hörlurarna från Marshall görs ju inte av förstärkartillverkaren, utan av svenska Zound Industries som licensierar rätten att göra hörlurar och trådlösa högtalare med Marshalls namn och utseende.

Det där med utseende kan de, och det är förmodligen en viktig orsak till att Marshall-hörlurarna blivit så populära. Från strukturläder via spiralkablar till mässingsskruvar KÄNNS företagets hörlurar verkligen som Marshall-stackar i hörlursformat, och Mid ANC är inget undantag. Hedersomnämnande för fodralet till headsetet, som är lådformat som en liten miniförstärkare.

Lurarna har ett högst frivilligt uttag för 3,5 mm-sladd (de är ju trådlösa annars) en av-påknapp för brusreduceringen samt en mässingsknopp som fungerar som joystick för styrning av det mesta. Den där joysticken har företaget använt på andra modeller och då som nu är det en utmärkt lösning för att styra volym, val av låt med mera på ett intuitivt sätt utan att man är osäker på vilken knapp som är vilken.

Som ett skruvstäd

Headsetet är av on-eartyp, vilket innebär att klaffarna sitter på öronen snarare än att innesluta dem. Närmare bestämt sitter de som ett skruvstäd om öronen. Detta är också typiskt för Marshall, och de trycker inte hårdare än andra Marshall-lurar om du har provat sådana tidigare, men för mig som har lite känsligare öron än de flesta sitter de lite väl hårt för bekvämligheten.

Marshall Mid ANC låter bra för musik. Kanske inte exceptionellt bra, men absolut tillräckligt bra för att jag inte ska känna att lurarna är för dyra för vad man får. Dynamiken och detaljåtergivningen är bra, basen är något överdriven men inte så jag stör mig på det, och nämnas bör att den trådlösa förbindelsen med mobilen håller riktigt hög kvalitet. Förutom att lurarna har stöd för aptX som ger bättre ljud än standardöverföringen i Bluetooth händer det nästan aldrig att headsetet tappar förbindelsen och klipper i musiken. Ett minus är att mycket kroppsljud fortplantas i headsetet när man rör sig. Går du med fasta steg slår det igenom direkt i ljudet du upplever när du lyssnar.

Den främsta nyheten i Mid ANC är ju förstås den digitala brusreduceringen, som snappar upp omgivningens ljud och dämpar ut buller med motbuller. Den här typen av brusreducering kan vara allt från knappt märkbar till nästan magisk, och Marshall Mid ANC lägger sig någonstans mittemellan, med en brusreducering som är klart märkbar, även om bullret som blir kvar också är klart märkbart. Framför allt är det mer lågfrekvent brummande som filtreras bort helt, medan till exempel trafikbrus fortfarande hörs, om än lite mindre.

Kom ihåg att stänga av

Brusreduceringen har som sagt en egen av- och påknapp, och brusreduceringen är på även om du i övrigt skulle ha slagit av headsetet. Det här är lite ovanligt och du måste alltså lära dig att slå av headsetet med två knappar om du inte vill få obehagliga överraskningar med batteri som tömts när du inte använt headsetet.

Ljudet vid telefonsamtal varierar. Befinner jag mig inomhus upplever den jag talar med ljudet som oklanderligt, men utomhus i bullriga miljöer får den i andra änden så svårt att uppfatta vad som sägs att det blir svårt att föra ett samtal.

Som helhet är Marshall Mid ANC ett par lyckade hörlurar, och det enda jag egentligen kan invända mot, förutom passformen som är en smaksak, är att man får betala för designen. Vill du ha ett par bullerdämpande lurar finns det andra lika bra som kostar lite mer än hälften av dessa. Samtidigt är ju designen mycket av grejen med Marshall, och är det den du är ute efter blir du nog inte besviken på ljud och bullerdämpning heller.

 • Marshall Mid ANC

  Typ: Trådlösa on-earlurar
  Vikt: 208 g
  Batteritid: 20 timmars musikuppspelning med brusreducering, 30 timmar utan brusreducering
  Bästa ljudöverföringsteknik: aptX
  Vattenskyddad? Nej
  Snabbladdning: Nej
  Färger: Svart
  Pris: 2700 kr

  Betyg:
  7/10

Brusreducering

Designen

Samtalskvaliten i bullriga miljöer

Hårda om öronen