Bildläcka skvallrar

Mate 10 Pro kan levereras med styluspenna

Är Huawei på väg att kasta sig in på Galaxy Notes territorium och lansera en phablet med tillhörande styluspenna? Inte omöjligt, åtminstone inte om den läckta bild som nu cirkulerar på nätet är autentisk.

Publicerad Uppdaterad

På måndag har vi facit. Då offentliggörs nämligen Huawes nya Mate 10 och med den sannolikt också varianterna Lite och Pro. Men till dess får vi nöja oss med obekräftade förhandsuppgifter och rykten. Mate 10 Pro är just nu lite extra intressant, då en färsk bildläcka skvallrar om att den möjligen kan komma att släppas tillsammans med en så kallad styluspenna, sannolikt enligt samma princip som Samsungs Galaxy Note-enheter. Det är den ofta välunderrättade techläckaren Evan Blass som publicerat bilden, vilket innebär att sannolikheten för att den är äkta är förhållandevis hög. 

Ser ut som Moleskine-produkt

Många skeptiker har påpekat att pennan på bilden, som enligt den tillhörande grafiken tycks kommunicera med en smartphone, ser ut exakt som anteckningsboksjätten Moleskine's produkt Pen+. Det är en ”smart” penna som överför allt man skriver eller kluddar digitalt. Det behöver ju å andra sidan inte nödvändigtvis innebär att bilden är fejkad, utan kan mycket väl indikera att Huawei och Moleskine helt enkelt har ett samarbete av något slag. Om bilden är äkta och Mate 10 Pro verkligen levereras med en styluspenna så innebär det förstås att en mycket intressant fajt mellan Samsung och Huawei tar sin början. 

Källa