https://www.mobil.se/nyheter/mate-20-pro-imponerar-inte-i-hallbarhetstest
566248
Nyheter
Både ris och ros

Mate 20 Pro imponerar inte i hållbarhetstest

Klart att en av världens bästa smartphone-enheter någonsin ska ha någon form av svaghet också. Och ett färskt hållbarhetstest visar att Huaweis Mate 20 Pro är ganska bräcklig.

Jerry Rig Everything har för vana att sätta klorna i färsk konsumentelektronik för att kontrollera hur hållbar den är. För inte länge sedan uppmärksammades bland annat att den nya 11-tumsversionen av Ipad Pro gick sönder förvånansvärt enkelt i ett böjtest. Och nu är det Huaweis monstertelefon Mate 20 Pro som hamnat under luppen. Den är inte lika bräcklig som nämnda Ipad-enhet, men imponerar inte heller direkt. 

Iakttag försiktighet

Testet visar förvisso att glaspanelen på baksidan av enheten är förvånansvärt tålig och inte låter sig repas av vare sig nycklar, mynt eller ens rakblad. Dessutom konstaterar Jerry Rig Everything att telefonens ram är oerhört stark. Telefonens tillkortakommande är att den är alldeles för lätt att böja. Att knäcka frontglaset kräver ingen jättelik ansträngning, och att förvara sin Mate 20 Pro i bakfickan på jeansen är att leka med elden. Mate 20 Pro-ägare uppmanas härmed att iaktta en viss försiktighet.